• 12.07.25, 15:00

Marineerime angerjat: klassikaline retsept väikeste nippidega

Suvi on parim aeg meie veekogudest angerjate püüdmiseks. Klassikalised angerjate toiduks tarvitamise viisid on suitsutamine ja marineerimine, ent veemadudest keedetakse ka maitsvat suppi. Meie vaatame, kuidas käib angerjate marineerimine.
Marineeritud angerjas saavutab õige maitse umbes nelja nädalaga, kui kalarasv ja äädikhape on omavahel piisavalt laagerdunud.
  • Marineeritud angerjas saavutab õige maitse umbes nelja nädalaga, kui kalarasv ja äädikhape on omavahel piisavalt laagerdunud.
  • Foto: Hanno Kask
Sõnapaariga „marineeritud angerjas“ seostub enamikel väike delikatessikauss pidulaual, mille sisu sobib taldrikule tõsta üksnes väga taktitundeliselt, pidades silmas, et kõigile jätkuks. Pean tunnistama, et head marineeritud angerjat õnnestub saada suhteliselt harva ja usun, et enamikel eestlastest on see üldse proovimata.

Seotud lood

Lood
  • 07.08.24, 22:28
Grillitud tuur suvikõrvitsa ja paprikaga
Seda söövad ka need, kes muidu kalast ei hooli või selle peale pirtsutavad.
Lood
  • 13.11.24, 21:58
Praetud kohafilee veinikastmes
Et kalast hea kraam saaks, peab ta õppima kolm korda ujuma. Esiteks vees, siis võis ja lõpuks veinis.
Lood
  • 11.08.22, 15:28
Suvine grillsuitsuforell
Suvi on grillimise aeg ja meie valmistame seekord meega maitsestatud grillsuitsu-vikerforelli. Selleks kombineerime grillsütest tulevat kuumust täiendavalt suitsutuslaastuga – nii võtab kala juurde mõnusa suitsumeki. Kel päris suitsuahju võtta pole, aga suitsukala tahaks, saab näiteks Stovemani grillis tehtud kalaga isu rahuldatud küll.
Lood
  • 10.04.22, 13:57
Soolatud ahvenafilee oliivõli ja punase sibulaga
2022. aasta kala on ahven, seetõttu üritame käesoleval aastal ahvenaid võimalikult palju kasutada ka Kalastaja toidurubriigis. Otsa teeme lahti soolatud ahvenafileedega.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.06.25, 13:49
Merikoivula – koht, kus aeg peatub
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.
Tagasi Kalastaja esilehele