Üks hea kokk on kunagi öelnud: et kalast hea kraam saaks, peab ta õppima kolm korda ujuma – vees, võis ja veinis. Sellest ütlemisest sai inspiratsiooni ka meie seekordne roog 2024. aasta kalast kohast. Lisandina kasutasime peedirisottot – see sobib suurepäraselt kokku koha hõrgu maitsega ning annab toidule ilusa värvigamma.
2022. aasta kala on ahven, seetõttu üritame käesoleval aastal ahvenaid võimalikult palju kasutada ka Kalastaja toidurubriigis. Otsa teeme lahti soolatud ahvenafileedega.
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.