See retsept annab ühe hea võimaluse 2022. aasta kala, maitsva ahvena valmistamiseks ahjus ja vormiroana.
Nagu vormiroogadega ikka, saab sinna panna kõike, mida parasjagu kapis leidub ja mis meelepärane on. Mina valisin kasutatavad toorained selle järgi, et tulemus saaks maitsev, ent samal ajal mitmekesine.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
2022. aasta kala on ahven, seetõttu üritame käesoleval aastal ahvenaid võimalikult palju kasutada ka Kalastaja toidurubriigis. Otsa teeme lahti soolatud ahvenafileedega.
Kui ühel jaanuaripäeval Hannoga jälle kalalt tulime, rääkis ta, et tegi kodus praeahvenat ja jõi kõrvale Märzeni käsitööõlut. Seda kuulates tuli ka minul kange õlleisu peale ja oli vaja kohe sammud poe suunas seada.
Et kalast hea kraam saaks, peab ta õppima kolm korda ujuma. Esiteks vees, siis võis ja lõpuks veinis.
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.