• 20.12.25, 14:45

Kui saad kätte kudenud lõhe, tee sellest suitsuseid lõhekotlette

Sellise toidu mõte tuli pähe aastaaega silmas pidades. Nimelt saavad paljud kalastajad sügisel ja talvel jõgedest kätte kudema tõusnud või juba kudenud lõhesid, mis soolatuna süüa ei kõlba. Kui selline kala miskipärast koju sai võetud, kannatab mõelda alljärgneva retsepti peale.
Suitsused ahvenakotletid.
  • Suitsused ahvenakotletid.
  • Foto: Hanno Kask
Vaja läheb:
• punase kala fileed. Kui paremat võtta pole, käib hädaga ka pulmarüüs kudekala;
• toorjuustu;
• mett;
• tilli;
• kartulitärklist;
• soola.

Seotud lood

Lood
  • 18.11.25, 14:30
Kalastaja suitsukalakool: meriforelli kiire suitsutamine
Sügiseti juhtub vahel ikka, et kalajumal annab mitu nädalat korralikku meriforellisaaki ja siis tüütab ükskõik mil moel soolatud punane lõpuks ära. Umbes sellises situatsioonis olin ka mina ühel novembrikuu laupäeval, kui Aegna saare taga lanti loopimas käisime.
Lood
  • 06.12.25, 14:45
Aasiapärane vürtsikas supp kalast ja mereandidest sobib külma talveõhtusse
See on lihtne supiretsept, mis ei vaja puljongit. Puljong asendatakse magushapu vürtsika põhjaga, mis annab supile äratuntava aasiapärase maitse. Analoogset suppi võib keeta ka ainult kalast või kanast või ka mõlemast korraga. Põhiliseks eeliseks on kiirus – kui keema läheb, on kohe valmis.
Lood
  • 29.11.25, 14:45
Nii hõrk, et viib keele alla: aurutatud siiafilee juurviljadega
Hõrk superdelikatess; mida suurem siig, seda maitsvam tulemus. Aurutamine võib esmapilgul tunduda justkui vääriskala raiskamisena, aga tegelikult on asjad risti vastupidi – sedavõrd hõrku rooga saabki valmistada ainult hõrgust vääriskalast.
Lood
  • 08.11.25, 15:15
Luts, vähepopulaarne sügistalvine delikatess
Luts on valge lihaga ülimalt maitsev kala, mille kulinaarseid omadusi on võrreldud merivähi- või krabilihaga, kirjutab Hanno Kask.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.09.25, 07:00
Lustimise aeg on käes! Sügis on aasta parim aeg ahvenapüügiks
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.
Tagasi Kalastaja esilehele