Haugifilee sojakastme ja ingveri marinaadis on üle ootuste maitsev
Kui käisid suursaarte ümbruses haugil ja kalajumal oli jällegi armuline, aga tavalisest praehaugist on juba mõnda aega kõrini, siis hoia haugifileed enne praadimist pool tunnikest sojakastme ja ingveri marinaadis. Tulemus on üle ootuste maitsev!
Selle retsepti sünniloo juures ei saa jätta viitamata kunagisele Discovery telekanali populaarsele Rex Hunti kalastussaatele. Just sealt jäi mulle esmakordselt silma sojakastme kasutamine kala maitsestamisel. Kuna sojakaste mulle endale väga maitseb, siis on aegade jooksul algupärasest Rex Hunti retseptist kujunenud Eesti oludele vastav analoog.
Kohahooaja algus võib mõnel aastal olla liigagi edukas. Vähemalt neile, kes koha püüda mõistavad. Kui praetud koha mitmendat õhtut järjest kaussi alles kipub jääma, on paras aeg huvitavama tulemuse nimel natuke mängida.
Suvi on parim aeg meie veekogudest angerjate püüdmiseks. Klassikalised angerjate toiduks tarvitamise viisid on suitsutamine ja marineerimine, ent veemadudest keedetakse ka maitsvat suppi. Meie vaatame, kuidas käib angerjate marineerimine.
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.