• 19.07.25, 15:15

Maiuspala sumedaks suveõhtuks: tšilli ja küüslauguga võis praetud hiidkrevetid

Suvised puhkused ja mõnusad grilliõhtud on täies hoos. Seekord valmistame külalistele võis praetud hiidkrevette.
Tšilli ja küüslauguga võis praetud hiidkrevetid.
  • Tšilli ja küüslauguga võis praetud hiidkrevetid.
  • Foto: Hanno Kask
See on roog, mida tellitakse pigem restoranist kui hakatakse ise kodus valmistama. Põhjuseks on ebaõnnestumise kartus. Restoranimenüüs lisatakse sellele klassikalisele praetud krevetiroale tavaliselt juurde viide mõnele kaugele kohale, näiteks Hawaiile, Kariibi merele või ka lihtsalt Aasiale, mis jätab petliku mulje, et niisugust toitu oskab valmistada ainult mõni eksootilise välimuse või muidu tumeda nahaga kokk. Tegelikult on see äärmiselt lihtne toit, mis õnnestub igaühel.

Seotud lood

Lood
  • 07.06.25, 14:45
Suitsune angersägašašlõkk grillitud juurviljadega
Kui suveõhtud muutuvad sumedaks ning sõbrad külla tulevad, on paras hetk grill kuuri alt välja tõsta. Seekord valmistasime Taneliga Avo Leoki farmist pärit angersägast tõelise kevadise hiti, mis tänu oma vähesele kalorsusele sobib ideaalselt enne kohe-kohe algavat rannahooaega.
Lood
  • 29.03.25, 15:00
Angersäga sidruni- ja sojakastmes
Angersäga on meeldivalt puhta maitsega kala, mida annab valmistada õige mitut moodi. Seekord panime angersäga sidruni-sojakastmesse ja serveerisime kinoasalatiga.
Lood
  • 21.06.25, 15:00
Midagi erilist jaaniõhtuks: üleküpsetatud rohekarbid mozzarella ning küüslauguga
Kohe on käes jaanipäev ning kuni traditsiooniline grill-liha sütel küpseb, võiks külalistele eelroana pakkuda midagi erilist.
Lood
  • 11.08.22, 15:28
Suvine grillsuitsuforell
Suvi on grillimise aeg ja meie valmistame seekord meega maitsestatud grillsuitsu-vikerforelli. Selleks kombineerime grillsütest tulevat kuumust täiendavalt suitsutuslaastuga – nii võtab kala juurde mõnusa suitsumeki. Kel päris suitsuahju võtta pole, aga suitsukala tahaks, saab näiteks Stovemani grillis tehtud kalaga isu rahuldatud küll.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.09.25, 07:00
Lustimise aeg on käes! Sügis on aasta parim aeg ahvenapüügiks
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.
Tagasi Kalastaja esilehele