• 21.06.25, 15:00

Midagi erilist jaaniõhtuks: üleküpsetatud rohekarbid mozzarella ning küüslauguga

Kohe on käes jaanipäev ning kuni traditsiooniline grill-liha sütel küpseb, võiks külalistele eelroana pakkuda midagi erilist.
Üleküpsetatud rohekarbid mozzarella ning küüslauguga.
  • Üleküpsetatud rohekarbid mozzarella ning küüslauguga.
  • Foto: Hanno Kask
Käesolevas retseptis on aluseks võetud rohekarbid, mida kaupluste külmlettidest leida võib. Kui suuri rohekarpe parajasti võtta pole, kõlbavad edukalt kasutada ka sinikarbid, kelle väiksem vend ka Eesti meredes elab. Väiksem on see vend meie merevee madala soolsuse tõttu, mis mõjutab raku osmoosset rõhku ja pidurdab kasvu. Sama lugu on muuseas ka räimega, keda Atlandi ookeanis heeringa nime all tuntakse. Teoreetiliselt kõlbab meie sinikarp sama hästi süüa kui tema soolases vees elav sugulane, kuid väikeste mõõtmete tõttu pole sellega keegi viitsinud jännata.

Seotud lood

Lood
  • 07.06.25, 14:45
Suitsune angersägašašlõkk grillitud juurviljadega
Kui suveõhtud muutuvad sumedaks ning sõbrad külla tulevad, on paras hetk grill kuuri alt välja tõsta. Seekord valmistasime Taneliga Avo Leoki farmist pärit angersägast tõelise kevadise hiti, mis tänu oma vähesele kalorsusele sobib ideaalselt enne kohe-kohe algavat rannahooaega.
Lood
  • 31.05.25, 14:45
Varasuviselt värsket lõhetartari serveeri näkileiva või röstsaiaga
See on väga mõnusa värske maitsega kevadine retsept, mida saab valmistada nii looduslikest kui ka kasvandusest pärit lõhilastest.
Lood
  • 15.02.25, 07:00
Aeglaselt küpsetatud lõhe granaatõunasalsa ja kinoa-kuskussi salatiga
Sügistalv on lõhilaste kudeaeg ja siis on ka lettidelt soodushinnaga kasvanduselõhet ja -forelli saada. Paraku jääb selle kala kvaliteet ja maitseomadused alla suvisele lõhele, kuna suur osa rammust on läinud suguproduktide tootmisse. Selleks, et sügisene lõhe maitsvaks muuta, tuleb sellega natuke vigurdada. Seekord siis vigurdamegi ning kasutame selleks hooajalisi puu- ja köögivilju.
Lood
  • 13.11.24, 21:58
Praetud kohafilee veinikastmes
Et kalast hea kraam saaks, peab ta õppima kolm korda ujuma. Esiteks vees, siis võis ja lõpuks veinis.
  • ST
Sisuturundus
  • 12.09.25, 16:21
Kuidas valmistuda matkaks ja kriisiolukordadeks?
Tänapäeva kiires maailmas otsivad inimesed üha enam lahendusi, mis tagaksid mugavuse, turvatunde ja valmisoleku nii igapäevaelus kui ka ootamatutes olukordades. Just sellisest vajadusest on välja kasvanud Toidupakk.ee, e-pood, mis keskendub matkatoidule, toiduvarudele ja praktilisele matkavarustusele. See ei ole lihtsalt kauplus – see on partner kõigile, kes hindavad looduses viibimist, seikluslikku eluviisi ning mõistavad valmisoleku tähtsust.
Tagasi Kalastaja esilehele