• 31.05.25, 14:45

Varasuviselt värsket lõhetartari serveeri näkileiva või röstsaiaga

See on väga mõnusa värske maitsega kevadine retsept, mida saab valmistada nii looduslikest kui ka kasvandusest pärit lõhilastest.
Varasuviselt värsket lõhetartari serveeri näkileiva või röstsaiaga
  • Foto: Hanno Kask
Roale annab omapärase maitsevarjundi avokaado, mis üksikuna suhu pistes tundub pea maitsetu ja imala puuviljana. Tegelikult peitub selles õlises viljas looduslik maitsetugevdaja, mis sobib suurepäraselt kokku just külmade kala- ja kanatoitudega.

Seotud lood

Lood
  • 15.02.25, 07:00
Aeglaselt küpsetatud lõhe granaatõunasalsa ja kinoa-kuskussi salatiga
Sügistalv on lõhilaste kudeaeg ja siis on ka lettidelt soodushinnaga kasvanduselõhet ja -forelli saada. Paraku jääb selle kala kvaliteet ja maitseomadused alla suvisele lõhele, kuna suur osa rammust on läinud suguproduktide tootmisse. Selleks, et sügisene lõhe maitsvaks muuta, tuleb sellega natuke vigurdada. Seekord siis vigurdamegi ning kasutame selleks hooajalisi puu- ja köögivilju.
Lood
  • 10.05.25, 15:00
Haugifilee taignas – lihtne, kiire ja väga maitsev
Kui tavaline praetud haug on jõudnud kõiki ära tüüdata, aga kotlettidega jännata ei viitsi, proovi haugifilee praadimist pannkoogitaignas.
Lood
  • 27.12.23, 20:40
Taipärased kalakotletid
See retsept sobib suurepäraselt kalade väärindamiseks, mis pole olemuselt kuigi maitsvad. Aasiapäraste kalakotlettide tooraineks sobib hästi näiteks säinas või ümarmudil.
Lood
  • 30.03.21, 14:15
Ahvenafilee krõbedas õlletaignas
Kui ühel jaanuaripäeval Hannoga jälle kalalt tulime, rääkis ta, et tegi kodus praeahvenat ja jõi kõrvale Märzeni käsitööõlut. Seda kuulates tuli ka minul kange õlleisu peale ja oli vaja kohe sammud poe suunas seada.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.08.23, 21:58
Haugipüük Lowrance Active Target süsteemi abil
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.
Tagasi Kalastaja esilehele