See on tervislik varasuvine salat, mida on hea valmistada ajal, kui loodus on just korralikult üles ärganud. Tulemus kujunes välja pooljuhuslikult, aga osutus väga maitsvaks.

- Soe varasuvine ahvenasalat.
- Foto: Hanno Kask
Järgnevas retseptis kasutasin ma paljuski seda, mida külapoes parasjagu saada oli. Kes hakkab salatit omal käel järgi tegema, sel pole mõtet retseptist kümne küünega kramplikult kinni hoida. Proovige, katsetage – täitsa vabalt võib mingeid retseptis toodud komponente asendada mingite muudega, mis omadustelt üldjoontes sarnased. Salatis annab edukalt ära kasutada kõik need ahvenad, mis on küll koju toodud, aga mis näiteks suitsuahju jaoks liialt väikesed tunduvad.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kui suveõhtud muutuvad sumedaks ning sõbrad külla tulevad, on paras hetk grill kuuri alt välja tõsta. Seekord valmistasime Taneliga Avo Leoki farmist pärit angersägast tõelise kevadise hiti, mis tänu oma vähesele kalorsusele sobib ideaalselt enne kohe-kohe algavat rannahooaega.
See on väga mõnusa värske maitsega kevadine retsept, mida saab valmistada nii looduslikest kui ka kasvandusest pärit lõhilastest.
Kohahooaja algus võib mõnel aastal olla liigagi edukas. Vähemalt neile, kes koha püüda mõistavad. Kui praetud koha mitmendat õhtut järjest kaussi alles kipub jääma, on paras aeg huvitavama tulemuse nimel natuke mängida.
Kui tavaline praetud haug on jõudnud kõiki ära tüüdata, aga kotlettidega jännata ei viitsi, proovi haugifilee praadimist pannkoogitaignas.
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.