Järvamaa õngitsemise karikasarja neljas ja ühtlasi viimane etapp toimus 27. septembril Paide külje all Tarbja tehisjärvel. Osales karikasarja ajaloos rekordiline 28 õngitsejat, neist 5 noort 3 naist ja 20 meest.

- Võistlusel osalejad ühisel grupipildil.
- Foto: Ralf Mae
Võistlus toimus üldarvestuses, aga eraldi auhinnad olid ka parimatele naistele, noortele ja üle 60-aastastele veteranidele. Ilm oli ilus, päike paistis ja järvel oli peal kerge lainetus. Kala võttis üldjoontes hästi, aga tema jagunemine võistlustrassil ei olnud ühtlane. Põhiliselt tabati väheldast särge ning edukaks osutus see võistleja, kes suutis väikest kala stabiilselt all hoida ja püüda. Tarbja järve tavapärane püügikala väike latikas oli seekord passiivsem. Esimest korda ulatus võistlusala ujumisrannast ka Paide poole ning sealt tulid ka paremad tulemused.

- Valeri Sirotin saaki kaalumas.
- Foto: Ralf Mae
Meestest võidutses kohalik Järvamaa õngitseja Vitali Haritonov, kel õnnestus otsasektorist tabada 6,450 kg kala. Teiseks tuli Tarmo Kürsa Kehtnast (5,140 kg) ja kolmandaks Andrus Paul Tõrvast (4,020 kg). Parim naine oli Tiina Nõmm Järvamaalt (2,240 kg) ning parim noor Karl-Johannes Mesi Tartumaalt (3,585 kg), kes üldarvestuses platseerus kõrgele kuuendale kohale. Parim veteran oli Enno Toomla Karksi-Nuiast (3,695 kg). Kokku püüti nelja võistlustunniga välja natuke üle 60 kg kala.

- Põhilise osa saagist moodustasid väheldased särjed.
- Foto: Ralf Mae
Ühtlasi lõppes ka Järvamaa karikasari õngitsemises. Meeste esikolmiku moodustasid August Turk, Tarmo Kürsa ja Andrus Paul.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Osa auhindu loositi välja kõigi osalejate vahel. Peaauhinnaks olnud külmkapi võitis paidelane Andrus Bombul.
Auhinnalaua katsid kalastusvarustuse müüjad LIWI, Salmo ja BoBo Fishing ning Talukartul. Marta Pagar valmistas kringleid toidulauale. Eriline Tänu Paide linnavalitsusele, kes aitas nõu ja jõuga, et võistlusala oleks kogu hooaja jooksul puhas ja niidetud.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood

Ülipõhjalik lugu peibutussöötade valikust ja segamise põhimõtetest. Lisatud retseptid!