• 15.06.22, 12:06

Kala kuivatamisest ja kuivatatud kala säilitamisest

Kevad on aeg, mil katuseräästaste alla ilmuvad kuivama riputatud särgede read. Paar nädalat hiljem, kui kala on parajalt kuiv, tekib enamikel kalameestel üks ja seesama küsimus – kuidas tulemust nii säilitada, et kogu kalalaar jaanipäevaks rääsunud, hallitanud või tillukesi musti putukaid täis poleks.
Kala kuivatamisest ja kuivatatud kala säilitamisest
Kalastaja vestles kalade kuivatamise ja säilitamise teemadel Tõnis Tikka ja Alvar Heistega, kes on kahepeale kokku ära kuivatanud vähemalt tonnijagu kala, ning võttis kogu protsessi pulkadeks lahti.

Seotud lood

Lood
  • 29.01.24, 14:17
Sügisesest säinapüügist Hiiumaa kraavides
Küll on tore, kui keset hilissügist saab südamesse tüki kevadet! Just sellist tunnet pakub kalastajale hilissügisene säinapüük Hiiumaa kraavidest.
Lood
  • 03.08.21, 10:45
Kui sööt ununes koju...
Igast olukorrast, ka kõig hullemast, on alati väjapääs. Siit saad lugeda nõuandeid, mis pärit elust enesest.
Lood
  • 13.02.25, 07:00
Kui ahvenat tuleb liiga hästi ehk mida teha siis, kui fileed on palju käes
Ahven on harrastuskalastajate üks põhilisi talviseid püügikalu. Mida teha, kui mitu nädalavahetust järjest on olnud hea saak ning ideed, mida värskest püütud kalast teha, hakkavad otsa saama?
  • ST
Sisuturundus
  • 18.06.25, 13:49
Merikoivula – koht, kus aeg peatub
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.
Tagasi Kalastaja esilehele