• 13.02.25, 07:00

Kui ahvenat tuleb liiga hästi ehk mida teha siis, kui fileed on palju käes

Ahven on harrastuskalastajate üks põhilisi talviseid püügikalu. Mida teha, kui mitu nädalavahetust järjest on olnud hea saak ning ideed, mida värskest püütud kalast teha, hakkavad otsa saama?
Kui ahvenat tuleb liiga hästi ehk mida teha siis, kui fileed on palju käes
  • Foto: Hanno Kask

Ahvena fileerimisest

Seotud lood

Lood
  • 10.04.22, 13:57
Soolatud ahvenafilee oliivõli ja punase sibulaga
2022. aasta kala on ahven, seetõttu üritame käesoleval aastal ahvenaid võimalikult palju kasutada ka Kalastaja toidurubriigis. Otsa teeme lahti soolatud ahvenafileedega.
Lood
  • 30.03.21, 14:15
Ahvenafilee krõbedas õlletaignas
Kui ühel jaanuaripäeval Hannoga jälle kalalt tulime, rääkis ta, et tegi kodus praeahvenat ja jõi kõrvale Märzeni käsitööõlut. Seda kuulates tuli ka minul kange õlleisu peale ja oli vaja kohe sammud poe suunas seada.
Lood
  • 15.06.22, 12:06
Kala kuivatamisest ja kuivatatud kala säilitamisest
Kevad on aeg, mil katuseräästaste alla ilmuvad kuivama riputatud särgede read. Paar nädalat hiljem, kui kala on parajalt kuiv, tekib enamikel kalameestel üks ja seesama küsimus – kuidas tulemust nii säilitada, et kogu kalalaar jaanipäevaks rääsunud, hallitanud või tillukesi musti putukaid täis poleks.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.09.25, 07:00
Lustimise aeg on käes! Sügis on aasta parim aeg ahvenapüügiks
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.
Tagasi Kalastaja esilehele