Tavaliselt praetakse lesta tervena, selle retsepti eripäraks on aga lestafileede kasutamine.
Kõik lestapüüdjad teavad, et suurt lesta on parajalt keeruline praadida. Esiteks ei kipu see tihti korralikult pannile mahtuma, teiseks võtab suure lesta lõplik valmimine hulk aega – samal ajal, kui keskosa on alles pooltoores, hakkavad kala servad juba kõrbema.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Lest on kala, mis sobib suurepäraselt praadimiseks, suitsutamiseks, vinnutamiseks ja kes teab, milleks kõigeks veel. Aga et lestast ka väga maitsvat suppi saab keeta, tuli mulle väikese üllatusena.
See salat valmis spetsiaalselt Lestafesti jaoks ning osutus külastajate seas tõeliseks tõmbenumbriks.
Nagu juba traditsiooniks on saanud, oli Kalastaja köök ka sel aastal Lestafestile süüa tegema kutsutud. Sestap tuli külastajaid taas millegi uuega üllatada.
Haugifileed taignasse uputanud ja õlis frittinud on paljud kalamehed. Järgneva retsepti muudab aga eriliseks jogurti baasil valmistatud ja üsna tugevalt maitsestatud taigen ning ribadeks lõigatud ja rulli keeratud haugifilee.
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.