• 27.09.25, 15:15

Igaüks saab hakkama: praetud lestafileed kartuliga

Tavaliselt praetakse lesta tervena, selle retsepti eripäraks on aga lestafileede kasutamine.
Igaüks saab hakkama: praetud lestafileed kartuliga
  • Foto: Hanno Kask
Kõik lestapüüdjad teavad, et suurt lesta on parajalt keeruline praadida. Esiteks ei kipu see tihti korralikult pannile mahtuma, teiseks võtab suure lesta lõplik valmimine hulk aega – samal ajal, kui keskosa on alles pooltoores, hakkavad kala servad juba kõrbema.

Seotud lood

Lood
  • 20.09.25, 14:30
Väiksematest lestadest saab imemaitsva supi
Lest on kala, mis sobib suurepäraselt praadimiseks, suitsutamiseks, vinnutamiseks ja kes teab, milleks kõigeks veel. Aga et lestast ka väga maitsvat suppi saab keeta, tuli mulle väikese üllatusena.
Lood
  • 30.11.21, 09:26
Lestafestile pühendatud Lestari salat
See salat valmis spetsiaalselt Lestafesti jaoks ning osutus külastajate seas tõeliseks tõmbenumbriks.
Lood
  • 25.10.22, 22:45
Lestaokroška
Nagu juba traditsiooniks on saanud, oli Kalastaja köök ka sel aastal Lestafestile süüa tegema kutsutud. Sestap tuli külastajaid taas millegi uuega üllatada.
Lood
  • 30.08.25, 15:00
Frititud haugirõngad riivsaia- ja seesamipaneeringus
Haugifileed taignasse uputanud ja õlis frittinud on paljud kalamehed. Järgneva retsepti muudab aga eriliseks jogurti baasil valmistatud ja üsna tugevalt maitsestatud taigen ning ribadeks lõigatud ja rulli keeratud haugifilee.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.09.25, 07:00
Lustimise aeg on käes! Sügis on aasta parim aeg ahvenapüügiks
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.
Tagasi Kalastaja esilehele