• 25.10.22, 22:45

Lestaokroška

Nagu juba traditsiooniks on saanud, oli Kalastaja köök ka sel aastal Lestafestile süüa tegema kutsutud. Sestap tuli külastajaid taas millegi uuega üllatada.
Lestaokroška
Kuna lõppenud suvi oli haruldaselt soe ning kuuma kesksuvist leitsakut jätkus ka augustikuusse, tuli tahtmine välja mõelda midagi värsket ja jahutavat. Nii otsustasimegi Lestafesti külastajatele valmistada külma suppi. Selle aluseks võtsime okroška (vene keeles окрошка; крошить 'peenestama, hakkima'), vene köögist pärit külma kaljasupi, mille peamisteks koostisosadeks on aedviljad. Meie asendasime kalja keefiriga, teiste aedviljadega aga käisime ringi suhteliselt vabalt ehk vaatasime, mida kapis leidus ja millega katsetada kannatas.

Seotud lood

Lood
  • 30.11.21, 09:26
Lestafestile pühendatud Lestari salat
See salat valmis spetsiaalselt Lestafesti jaoks ning osutus külastajate seas tõeliseks tõmbenumbriks.
Lood
  • 21.05.23, 20:22
Imeline bouillabaisse
Seekord valmistame Kalastaja kolleegiumi liikmete lemmiksuppi. Bouillabaisse on traditsiooniline Provence’i supp, mis pärineb Prantsuse sadamalinnast Marseille’ist.
Lood
  • 13.11.24, 21:58
Praetud kohafilee veinikastmes
Et kalast hea kraam saaks, peab ta õppima kolm korda ujuma. Esiteks vees, siis võis ja lõpuks veinis.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.06.25, 13:49
Merikoivula – koht, kus aeg peatub
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.
Tagasi Kalastaja esilehele