• 21.05.23, 20:22

Imeline bouillabaisse

Seekord valmistame Kalastaja kolleegiumi liikmete lemmiksuppi. Bouillabaisse on traditsiooniline Provence’i supp, mis pärineb Prantsuse sadamalinnast Marseille’ist.
Imeline bouillabaisse
Reeglina kasutatakse bouillabaisse’is vähemalt kolme liiki kala ning erinevaid mereande. Suppi serveeritakse ciabatta’le või baguette’ile määritud rouille’iga ehk safrani-küüslaugu majoneesiga. Kõige lihtsam on osta poest mõni mereannikokteil ja kolm erinevat kohalikku kala. Minul olid käepärast koha, haug ja tursk.

Seotud lood

Lood
  • 25.10.22, 22:45
Lestaokroška
Nagu juba traditsiooniks on saanud, oli Kalastaja köök ka sel aastal Lestafestile süüa tegema kutsutud. Sestap tuli külastajaid taas millegi uuega üllatada.
Lood
  • 30.11.21, 09:26
Lestafestile pühendatud Lestari salat
See salat valmis spetsiaalselt Lestafesti jaoks ning osutus külastajate seas tõeliseks tõmbenumbriks.
Lood
  • 15.04.24, 21:42
Kohafilee salsakattega
See Ladina-Ameerika köögi hõnguga kate sobib hõrgu kohafileega kokku nagu valatult.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.09.25, 07:00
Lustimise aeg on käes! Sügis on aasta parim aeg ahvenapüügiks
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.
Tagasi Kalastaja esilehele