• 03.05.25, 15:00

Parimad kalakotletid saad värskest haugist

Haug on vimma kõrval meie parimaid kotletikalu. Kui käisid haugi püüdmas ja kala on rohkem käes kui ühe korraga ära süüa jõuad, on tark osa kotletiks teha. Siin on sulle üks aastate eest Ahvenamaal sündinud retsept.
Parimad kalakotletid saad värskest haugist
  • Foto: Hanno Kask
Kuigi vahva püügiobjekt, on haug paljude kalameeste jaoks maitsetu ja luine kala. Samas tuleb ette hetki, kus haugi on rohkem käes, sestap tuleb leida lahendus, kuidas vetehunt laiemale sööjaskonnale apetiitseks muuta.

Seotud lood

Lood
  • 27.12.23, 20:40
Taipärased kalakotletid
See retsept sobib suurepäraselt kalade väärindamiseks, mis pole olemuselt kuigi maitsvad. Aasiapäraste kalakotlettide tooraineks sobib hästi näiteks säinas või ümarmudil.
Lood
  • 13.11.24, 21:58
Praetud kohafilee veinikastmes
Et kalast hea kraam saaks, peab ta õppima kolm korda ujuma. Esiteks vees, siis võis ja lõpuks veinis.
Lood
  • 22.03.25, 15:00
Särjed punases marinaadis
Külmast veest püütud särg on kõrgelt hinnatud voblakala. Kui aga särje kuivatamisega jännata ei viitsi või pole korralikus mõõdus kala nii palju, et toimetamine rentaabel tunduks, prae värskelt püütud kevadised särjed läbi ning pista punasesse marinaadi.
Lood
  • 15.06.22, 12:06
Kala kuivatamisest ja kuivatatud kala säilitamisest
Kevad on aeg, mil katuseräästaste alla ilmuvad kuivama riputatud särgede read. Paar nädalat hiljem, kui kala on parajalt kuiv, tekib enamikel kalameestel üks ja seesama küsimus – kuidas tulemust nii säilitada, et kogu kalalaar jaanipäevaks rääsunud, hallitanud või tillukesi musti putukaid täis poleks.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.08.23, 21:58
Haugipüük Lowrance Active Target süsteemi abil
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.
Tagasi Kalastaja esilehele