Üks rumalam asi, mida sa teha saad, on haugimaksa prügikasti viskamine. Haugimaks on imemaitsev! Siit saad lugeda ja videote pealt vaadata, kuidas seda hõrgutist söögiks õigesti ette valmistada.
Kirglik kalamees ja telekokk Rain Käärst ning kalagiid Timo Tintse jagasid Kalastajale oma hiljutist avastust, kuidas esmapilgul ebaisuäratavast ja eemaletõukavanagi tunduvast, reeglina kas prügikasti või üle paadi parda rändavast haugimaksast isuäratav roog valmistada. Saad seda vaadata allolevatest lühivideotest.
Puhasta haugide maksad sidekoe tükkidest ja loputa neilt veri, jäta nõrguma. Pruunista maksatükid keskmisel kuumusel kahelt poolt. Ära prae liiga palju, vaid parajalt.
Praadimise lõpus lisa pannile sortsuke brändit või konjakit ning süüta vedelik põlema. Alkoholi põlemise ehk flambeerimise käigus vabaneb hulgaliselt lõhna- ja maitsemolekule, mis sobivad praetud maksaga kokku nagu valatult. Lisa pisut soola ja pipart.
Prae õhukesed sibulaviilud kergelt läbi ning aseta need maksale. Serveeri röstsaia või ciabatta või mõne muu endale meelepärase lisandiga. Usu, lakud sõrmed ka puhtaks! Head isu!
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!