• 03.12.25, 15:30

Ära jäta söömata: parim osa haugist on selle maks

Üks rumalam asi, mida sa teha saad, on haugimaksa prügikasti viskamine. Haugimaks on imemaitsev! Siit saad lugeda ja videote pealt vaadata, kuidas seda hõrgutist söögiks õigesti ette valmistada.
Ära jäta söömata: parim osa haugist on selle maks
  • Foto: Shutterstock
Kirglik kalamees ja telekokk Rain Käärst ning kalagiid Timo Tintse jagasid Kalastajale oma hiljutist avastust, kuidas esmapilgul ebaisuäratavast ja eemaletõukavanagi tunduvast, reeglina kas prügikasti või üle paadi parda rändavast haugimaksast isuäratav roog valmistada. Saad seda vaadata allolevatest lühivideotest.
Puhasta haugide maksad sidekoe tükkidest ja loputa neilt veri, jäta nõrguma. Pruunista maksatükid keskmisel kuumusel kahelt poolt. Ära prae liiga palju, vaid parajalt.
Praadimise lõpus lisa pannile sortsuke brändit või konjakit ning süüta vedelik põlema. Alkoholi põlemise ehk flambeerimise käigus vabaneb hulgaliselt lõhna- ja maitsemolekule, mis sobivad praetud maksaga kokku nagu valatult. Lisa pisut soola ja pipart.
Prae õhukesed sibulaviilud kergelt läbi ning aseta need maksale. Serveeri röstsaia või ciabatta või mõne muu endale meelepärase lisandiga. Usu, lakud sõrmed ka puhtaks! Head isu!

Seotud lood

Mootorkelk annab kalamehele jääl sõltumatuse ning võimaldab püügile minna igal ajal. Ka siis, kui normaalsed inimesed toas püsivad.
Talikalastaja tõhus abimees – mootorkelk
Milline kelk sobib kalamehele kõige paremini?
Madise käsitöö teeb paljudele eksklusiivsetele firmarullidele silmad ette!
Üle 15 aasta laagerdunud mõttest sündis klassikaline lendõngerull
Edukas kohapüük kätkeb endas arvukalt nüansse ja peensusi
Edukas kohapüük kätkeb endas arvukalt nüansse ja peensusi
Ülipõhjalik kogemuslugu kohapüügiga alustavale kalamehele!
Kahlamispükstega võrku laskma!
Kahlamispükstega võrku laskma!
Sügisel on kala sageli täitsa madalas, põlvesügavuses vees
Tagasi Kalastaja esilehele