Kui juulis ilmuvad metsa alla ja turulettidele kukeseened, on paras aeg valmistada ahjukoha kukeseentega.

- Koha kukeseentega.
- Foto: Ralf Mae
Koha on spinningumehele igati väärikas saak ja minu arvates täiesti võrreldav forelliga – seda nii tabamiseks kuluva aja kui ka kulinaarsete omaduste poolest. Väga maitsvad kalad on mõlemad, ehkki kumbki omal moel. Koha liha on õrn ja pehme ning maitseb suurepäraselt väga erinevatel viisidel valmistatuna. Kõige lihtsam viis koha söögikõlbulikuks muuta on seda praadida, aga neile, kes soovivad praekohast sammukese edasi teha, olgu välja pakutud järgmine retsept.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kohahooaja algus võib mõnel aastal olla liigagi edukas. Vähemalt neile, kes koha püüda mõistavad. Kui praetud koha mitmendat õhtut järjest kaussi alles kipub jääma, on paras aeg huvitavama tulemuse nimel natuke mängida.
Kohe on käes jaanipäev ning kuni traditsiooniline grill-liha sütel küpseb, võiks külalistele eelroana pakkuda midagi erilist.
Kui suveõhtud muutuvad sumedaks ning sõbrad külla tulevad, on paras hetk grill kuuri alt välja tõsta. Seekord valmistasime Taneliga Avo Leoki farmist pärit angersägast tõelise kevadise hiti, mis tänu oma vähesele kalorsusele sobib ideaalselt enne kohe-kohe algavat rannahooaega.
See on väga mõnusa värske maitsega kevadine retsept, mida saab valmistada nii looduslikest kui ka kasvandusest pärit lõhilastest.
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.