• 27.12.25, 14:30

Aastavahetuse pidulauale valmista tuurašašlõkki

Ehkki kalendri järgi peaks olema talv, on ilmad veel sellised, et kannatab veel väljas grillida küll. Aastavahetuse pidulauale võiks valmistada ühe korraliku tuutašašlõki.
Aastavahetuse pidulauale valmista tuurašašlõkki
  • Foto: Hanno Kask
Eestlane tuurakalast kuigi palju ei tea. Enamikele samastub sõnaga „tuur“ must kalamari ja küllap ollakse kuulnud, et kunagi püüti Saaremaa vetest suur kala, mis sa nimeks Maria ja oli samuti tuur. Küllap teatakse seda, et Eestiski tegeletakse juba aastaid tuurade kasvatamise ja müügiga ja et vahetevahel juhtub kasvandustest põgenema pääsenud tuurasid meres ka võrkudesse. Erinevaid tuuraliike on maailmas palju ning mitmed neist on kaitsealused, sh ka Läänemeres ainsa loodusliku tuuraliigina esinenud surnud atlandi tuur. Kaubakaladena on meil kõige rohkem levinud siberi ja vene tuur, mida kasvatatakse tiikides.

Seotud lood

Lood
  • 06.12.25, 14:45
Aasiapärane vürtsikas supp kalast ja mereandidest sobib külma talveõhtusse
See on lihtne supiretsept, mis ei vaja puljongit. Puljong asendatakse magushapu vürtsika põhjaga, mis annab supile äratuntava aasiapärase maitse. Analoogset suppi võib keeta ka ainult kalast või kanast või ka mõlemast korraga. Põhiliseks eeliseks on kiirus – kui keema läheb, on kohe valmis.
Lood
  • 29.11.25, 14:45
Nii hõrk, et viib keele alla: aurutatud siiafilee juurviljadega
Hõrk superdelikatess; mida suurem siig, seda maitsvam tulemus. Aurutamine võib esmapilgul tunduda justkui vääriskala raiskamisena, aga tegelikult on asjad risti vastupidi – sedavõrd hõrku rooga saabki valmistada ainult hõrgust vääriskalast.
Lood
  • 18.11.25, 14:30
Kalastaja suitsukalakool: meriforelli kiire suitsutamine
Sügiseti juhtub vahel ikka, et kalajumal annab mitu nädalat korralikku meriforellisaaki ja siis tüütab ükskõik mil moel soolatud punane lõpuks ära. Umbes sellises situatsioonis olin ka mina ühel novembrikuu laupäeval, kui Aegna saare taga lanti loopimas käisime.
Lood
  • 13.12.25, 15:15
Krõbeda parmesanikoorikuga kaetud kohafilee
Kuldpruuni parmesanikoorikuga kaetud kohafilee toob lauale pidusöögi hõngu. Ahjus küpsetades muutub juustukate isuäratavalt krõbedaks ja aromaatseks ning rõhutab kohafilee mahedat maitset. See roog ühendab endas lihtsuse ja elegantsi, pakkudes igale sööjale meeldejäävat maitseelamust.
  • ST
Sisuturundus
  • 22.12.25, 15:00
Uskumatult võimekas KIA Sportage 4x4 Hybrid
Uue KIA Sportage 4x4 Hybridi sain proovisõiduks seekord veidi pikemaks ajaks ning sissejuhatuseks põrutasin sellega kohe Pärnusse kalale. Mis oli selles autos head ja millised olid vead, saab teada, kui lugeda läbi järgnev lugu.
Kirbuõngega jää alt kala kättesaamine ei ole keeruline, kui kõik asjad õigesti teha. Hea püügitulemus sõltub aga paljudest teguritest.
Õpime meistritelt!
Mida on tavapüüdjatel võistluskirbutajatelt üle võtta, et oma püügitulemusi parandada?
Talivõistlused ei ole ainult karikad ja auhinnad!
Talivõistlused ei ole ainult karikad ja auhinnad!
Kogenud kirbutaja nõuandeid algajale võistlushuvilisele
Häda korral saab kirbutada ka noogutiga varustatud kerge sikuõngega (fotol), kuid võistluskalastaja paneb selline „relv” muigama.
Parimatest parimad kirbuõnged ja kirbud
Talvine meriforell: näpunäiteid ja soovitusi talviseks püügiks
Talvine meriforell: näpunäiteid ja soovitusi talviseks püügiks
Tagasi Kalastaja esilehele