Kui prae- ja suitsuahvenast on isu täis söödud, ootab reeglina järjekorras kalasupp. Seekord näeme tulemuse nimel veidi rohkem vaeva kui tavaliselt ning flirdime veidi ingveri ja mustade oliividega.

- Vürtsikas ahvenasupp.
- Foto: Hanno Kask
Kuigi ahven on õrna ja hõrgu maitsega kala, millele üldjuhul ei soovitata valmistamisel palju vürtse ja maitseaineid lisada, tüütab hooaegadel, kus seda kala palju saab, üksluine maitse ära. Vahelduse mõttes olen seepärast aeg-ajalt katsetanud erinevaid mooduseid, kuidas kõnealuse kala kulinaarne pool jätkuvalt atraktiivsena hoida. NB! Kuna kalasupp on õrna ja hõrgu maitsega, sõltub tulemus suuresti tooraine kvaliteedist.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Suvised puhkused ja mõnusad grilliõhtud on täies hoos. Seekord valmistame külalistele võis praetud hiidkrevette.
Suvi on parim aeg meie veekogudest angerjate püüdmiseks. Klassikalised angerjate toiduks tarvitamise viisid on suitsutamine ja marineerimine, ent veemadudest keedetakse ka maitsvat suppi. Meie vaatame, kuidas käib angerjate marineerimine.
Kui juulis ilmuvad metsa alla ja turulettidele kukeseened, on paras aeg valmistada ahjukoha kukeseentega.
See retsept annab ühe hea võimaluse 2022. aasta kala, maitsva ahvena valmistamiseks ahjus ja vormiroana.
Sel aastal täienes Lucky Johni jigide valik uue tegijaga, mis end Pärnu jõel kohapüügil juba väga heast küljest on näidanud. Kui varem olid sihvaka kerega LJ Slick Shadid saadaval vaid harksabaga (Slick Shad-V), siis nüüd pakutakse neid ka klassikalise päkksabaga. Viimase nimeks on LJ Slick Shad Paddle.