• 19.04.25, 15:00

Kogemata marineeritud vimb

Kevadine vimb on rasvane ja ülimalt maitsev kala, paraku segavad tema nautimist arvukad pindluud. Siin on üks retsept, kus kasutatav 10-protsendiline äädikas pindluud sedavõrd pehmeks võtab, et need enam söömist ei häiri.
Kogemata marineeritud vimb
  • Foto: Hanno Kask
Ühel ilusal juunikuu päeval, kui olin paadiga teel Kihnust Pärnusse, märkasin Liu nina juures hulpivat paati, milles kolm kalameest usinasti võrgu nõudmisega tegelesid. Uudishimust sõitsin lähemale ja tundsin meeste seas ära vana semu Tiidu. Veidi juttu puhunud, vahetasid minu paadis olnud jaanipäevast jäänud poolik pudel viina ja kolm prisket vimmakala omanikud ja sõit jätkus Pärnu suunas. Sellest juhuslikust kohtumisest merel sai alguse üks minu praeguseid lemmik-vimmaretsepte, mida julgen soovitada ka teistele. Pelgamata, et see midagi kihva keeraks, võib retseptist julgelt välja jätta paadisõidu Kihnust Pärnusse ja kalade vahetamise viina vastu, ülejäänu aga võiks enam-vähem samamoodi välja näha.

Seotud lood

Lood
  • 29.03.25, 15:00
Angersäga sidruni- ja sojakastmes
Angersäga on meeldivalt puhta maitsega kala, mida annab valmistada õige mitut moodi. Seekord panime angersäga sidruni-sojakastmesse ja serveerisime kinoasalatiga.
Lood
  • 12.04.25, 15:00
Aprillis on paras aeg valmistada forelliäkist
Aprill on parim aeg forellipüügiks nii jõgedel kui merel. Seekord valmistamegi forellist ühe imemaitsva äkise.
Lood
  • 15.02.25, 07:00
Aeglaselt küpsetatud lõhe granaatõunasalsa ja kinoa-kuskussi salatiga
Sügistalv on lõhilaste kudeaeg ja siis on ka lettidelt soodushinnaga kasvanduselõhet ja -forelli saada. Paraku jääb selle kala kvaliteet ja maitseomadused alla suvisele lõhele, kuna suur osa rammust on läinud suguproduktide tootmisse. Selleks, et sügisene lõhe maitsvaks muuta, tuleb sellega natuke vigurdada. Seekord siis vigurdamegi ning kasutame selleks hooajalisi puu- ja köögivilju.
Lood
  • 27.12.23, 20:40
Taipärased kalakotletid
See retsept sobib suurepäraselt kalade väärindamiseks, mis pole olemuselt kuigi maitsvad. Aasiapäraste kalakotlettide tooraineks sobib hästi näiteks säinas või ümarmudil.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.06.25, 13:49
Merikoivula – koht, kus aeg peatub
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.
Tagasi Kalastaja esilehele