Kui üht tuntud vanarahvatarkust natuke ümber teha, võiks see kõlada umbes nii: kured läinud, kurjad ilmad; haned läinud, silmud laual. Järgnevalt vaatamegi, kuidas silmu marineerida.
Hea, kui õnnestub silmud osta otse kaluri käest – tuleb odavam ja on kindel, et kraam on värske. Silmud peaksid kindlasti olema elavad, soovitavalt äsja torbikutest korjatud, nii on ka nende limast puhastamine tükk maad lihtsam. Et silmude marineerimisega on mängimist küllaltki palju, olen mina korraga teinud 7–10 kg. Paari kiloga pole minu arvates mõtet jändama hakata – tegevused ja ettevalmistused on samad, tulemus aga napp või saab suuremalt jaolt juba eeltööde ajal ära söödud.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kalastaja lugejate küsimustele vastavad Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi ametnikud.
Mitte just liiga sageli, aga ka mitte liiga harva õnnestub Ruhnu kalameestel, kui võrgud liiga sügavale satuvad, saada merest hulganisti merihärga.
Suurimaks positiivseks uudiseks on silmude käekäigu muljetavaldav paranemine Pärnu jõe süsteemis pärast Sindi paisu kui rändetõkke eemaldamist.
Kui saiatüki vahel olevat vorsti või muud lihatükki nimetatakse hot dog’iks, siis miks ei võiks samasuguse saia vahel olevat kammeljat nimetada hot cat’iks?
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.