• 05.04.25, 20:12

Kevadine särje kuivatamine eeldab õiget ilma

Kui sa seisad silmitsi faktiga, et pärast ägedat püügipäeva sul on ämbritäis kevadist särge, siis ega sellega muud küll teha pole, kui kuivama riputada.
Kevadine särje kuivatamine eeldab õiget ilma
  • Foto: Randel Kreitsberg
Alustame sellest, et särge pole vaja puhastada – kui sa just ei taha sõbrale karmi nalja teha. Pean tunnistama, et oma esimesed 29 särge sai kunagi siiski ära puhastatud ja ei mäleta, oli see kellegi vemp või lihtsalt elukooli õppetund. Kindlasti oli see minu esimene ja viimane kord niisugust asja teha.

Seotud lood

Lood
  • 15.06.22, 12:06
Kala kuivatamisest ja kuivatatud kala säilitamisest
Kevad on aeg, mil katuseräästaste alla ilmuvad kuivama riputatud särgede read. Paar nädalat hiljem, kui kala on parajalt kuiv, tekib enamikel kalameestel üks ja seesama küsimus – kuidas tulemust nii säilitada, et kogu kalalaar jaanipäevaks rääsunud, hallitanud või tillukesi musti putukaid täis poleks.
Lood
  • 03.05.23, 22:03
Teeme ise: toiduainete kuivatamine ja dehüdreeritud matkatoidud
Külmkuivatatud spets-matkatoidud maksavad matkapoodides 7–15 eurot ports ja selline hind võtab kukalt kratsima ka kõige kirglikuma vanderselli.
Lood
  • 22.03.25, 15:00
Särjed punases marinaadis
Külmast veest püütud särg on kõrgelt hinnatud voblakala. Kui aga särje kuivatamisega jännata ei viitsi või pole korralikus mõõdus kala nii palju, et toimetamine rentaabel tunduks, prae värskelt püütud kevadised särjed läbi ning pista punasesse marinaadi.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.06.25, 13:49
Merikoivula – koht, kus aeg peatub
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.
Tagasi Kalastaja esilehele