• 13.01.25, 14:43

Kalanädalal tutvustati noortele kalagurmeed

Konjunktuuriinstituudi 2024. aasta märtsis avaldatud kala ja kalatoodete tarbimise uuringust selgus, et Eesti elanikud vanuses 18–29 tarvitavad toiduks väga vähe kala. Et seda muuta ning inimesi maitsvate kalaroogade abil kala söömise juurde tuua, korraldas Kalanduse teabekeskus koostöös Eesti peakokkade ühendusega 24.–27. septembril viies Eesti linnas kalanädala, kus pakuti huvilistele peakokkadest mentorite retseptide järgi valmistatud Eesti kala. Üritusest rääkis Kalastajale lähemalt Kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.
Forelliramen.
  • Forelliramen.
  • Foto: Toomas Armulik
Iga aasta septembris korraldab Regionaal- ja Põllumajandusministeerium Eesti toidu kuu üritusi ning selle viimasel täisnädalal on traditsiooniliselt Kalanduse teabekeskuse eestvedamisel aset leidnud kalanädal. Sel aastal toimus see juba kaheksandat korda. Kalanädala idee on algusest peale olnud hästi lihtne – propageerida tunnustatud kokkade eestvedamisel erinevates elusfäärides kohalikku Eesti kala. Seni on Kalanduse teabekeskus kalanädala raames organiseerinud kalatoitude valmistamist kaitseväes, gümnaasiumites, ülikoolides, haiglates jm.

Seotud lood

Lood
  • 22.08.23, 21:03
Koit Kalmus ja Meril Lauter õpetavad kohalikku kala väärtustama
Koit Kalmus ja Meril Lauter on võtnud Hiiumaal südameasjaks õpetada, kuidas värskest äsjapüütud kalast suupärane roog valmistada. Kuigi esmapilgul võib tunduda, et kui keeruline see ikka olla saab, näitab tegelik elu, et enamik inimesi ei oska värske kalaga midagi peale hakata.
Lood
  • 10.04.22, 17:30
Kalakülas puuriti jääauke ja fileeriti kala
4–6. märtsil toimus Kasepääl, umbes kilomeetri kaugusel rannast, kuues Kalaküla-nimeline ettevõtmine.
Lood
  • 01.07.22, 11:14
Avatud kalasadamate päeva külastas rekordarv kalasõpru
Maaeluministeeriumi ja Kalanduse Teabekeskuse korraldatud avatud kalasadamate päeval osales 13. aprillil kümneid tuhandeid kalahuvilisi ning üle Eesti tehti sadamatesse ligi 35 000 külastust.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.09.25, 07:00
Lustimise aeg on käes! Sügis on aasta parim aeg ahvenapüügiks
Sügisel – tavaliselt millalgi septembri teises pooles, kindlasti aga oktoobri alguses – hakkavad ahvenad sisevetel parvedesse kogunema ning alustavad aktiivset toitumist. Siis on õige aeg haarata nurgast kerge spinningukomplekt ning seada sammud vee äärde, et sügispäev triibusid püüdes lustlikult mööda saata.
Tagasi Kalastaja esilehele