• 04.02.25, 17:18

Nugadest kalamehe pilguga

Mõne kalamehe käes edeneb kala puhastamine ja fileerimine nagu õlitatult, siuh ja valmis, teine pusib ja nüsib, nii et higi lahmab, aga tulemust ikka ei ole. Viimasel juhul võib vabalt põhjus olla kehvas noas. Kes head nuga käes pole hoidnud, see ei pruugi üldse teadagi, mis on hea. Kui tunned, et kala puhastamine ja fileerimine sujuks mõne teise noaga ehk lobedamalt kui olemasolevaga, loe alustuseks läbi alljärgnev lugu.
Nugadest kalamehe pilguga
Kala ettevalmistamisel erinevate toitude tegemiseks teeme me tavaliselt kolm operatsiooni: puhastamine (soomustest, sisikonnast, vahel ka nahast), tükeldamine (lõikame puhastatud kala tükkideks) ja fileerimine (piki selgroogu kala lahtilõikamine, luude eemaldamine). Naha eemaldamine on maitseasi – vahel on nahaga filee maitsvam, aga sel juhul tuleb eelnevalt puhastamise käigus nahalt eemaldada soomused.

Seotud lood

Lood
  • 13.02.25, 07:00
Kui ahvenat tuleb liiga hästi ehk mida teha siis, kui fileed on palju käes
Ahven on harrastuskalastajate üks põhilisi talviseid püügikalu. Mida teha, kui mitu nädalavahetust järjest on olnud hea saak ning ideed, mida värskest püütud kalast teha, hakkavad otsa saama?
Lood
  • 03.05.23, 22:03
Aleks Zubov: mees, kes tegi nugadest kunsti
Vobleri Tartu kalastustarvete kaupluse müügikonsultant Aleks Zubov (41) on üks nendest meestest, kes on suutnud igapäevaelus ühendada töö ja hobi.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.08.23, 21:58
Haugipüük Lowrance Active Target süsteemi abil
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.
Tagasi Kalastaja esilehele