• 04.02.25, 17:18

Nugadest kalamehe pilguga

Mõne kalamehe käes edeneb kala puhastamine ja fileerimine nagu õlitatult, siuh ja valmis, teine pusib ja nüsib, nii et higi lahmab, aga tulemust ikka ei ole. Viimasel juhul võib vabalt põhjus olla kehvas noas. Kes head nuga käes pole hoidnud, see ei pruugi üldse teadagi, mis on hea. Kui tunned, et kala puhastamine ja fileerimine sujuks mõne teise noaga ehk lobedamalt kui olemasolevaga, loe alustuseks läbi alljärgnev lugu.
Nugadest kalamehe pilguga
Kala ettevalmistamisel erinevate toitude tegemiseks teeme me tavaliselt kolm operatsiooni: puhastamine (soomustest, sisikonnast, vahel ka nahast), tükeldamine (lõikame puhastatud kala tükkideks) ja fileerimine (piki selgroogu kala lahtilõikamine, luude eemaldamine). Naha eemaldamine on maitseasi – vahel on nahaga filee maitsvam, aga sel juhul tuleb eelnevalt puhastamise käigus nahalt eemaldada soomused.

Seotud lood

Lood
  • 13.02.25, 07:00
Kui ahvenat tuleb liiga hästi ehk mida teha siis, kui fileed on palju käes
Ahven on harrastuskalastajate üks põhilisi talviseid püügikalu. Mida teha, kui mitu nädalavahetust järjest on olnud hea saak ning ideed, mida värskest püütud kalast teha, hakkavad otsa saama?
Lood
  • 03.05.23, 22:03
Aleks Zubov: mees, kes tegi nugadest kunsti
Vobleri Tartu kalastustarvete kaupluse müügikonsultant Aleks Zubov (41) on üks nendest meestest, kes on suutnud igapäevaelus ühendada töö ja hobi.
  • ST
Sisuturundus
  • 12.09.25, 16:21
Kuidas valmistuda matkaks ja kriisiolukordadeks?
Tänapäeva kiires maailmas otsivad inimesed üha enam lahendusi, mis tagaksid mugavuse, turvatunde ja valmisoleku nii igapäevaelus kui ka ootamatutes olukordades. Just sellisest vajadusest on välja kasvanud Toidupakk.ee, e-pood, mis keskendub matkatoidule, toiduvarudele ja praktilisele matkavarustusele. See ei ole lihtsalt kauplus – see on partner kõigile, kes hindavad looduses viibimist, seikluslikku eluviisi ning mõistavad valmisoleku tähtsust.
Tagasi Kalastaja esilehele