• 17.05.25, 14:45

Venepärane punane tuulehaug rohkete tomatitega

Tuulehaug on sel aastal juba varakult suursaarte vetesse jõudnud ja seetõttu on paslik vaadata, mida selle maitsva kalaga peale praadimise ja suitsutamise veel teha annab.
Venepärane punane tuulehaug rohkete tomatitega
  • Foto: Tatjana Kask
Selle toidu idee tuli mul mõned aastad tagasi, kui Hanno tõi Hiiumaalt koju hulga äsjapüütud tuulehauge ja ütles, et kahjuks tema nendega samal päeval tegeleda ei jõua. Ega jäänudki midagi muud üle, kui võtsin kätte ja tegelesin siis ise.

Seotud lood

Lood
  • 10.05.25, 15:00
Haugifilee taignas – lihtne, kiire ja väga maitsev
Kui tavaline praetud haug on jõudnud kõiki ära tüüdata, aga kotlettidega jännata ei viitsi, proovi haugifilee praadimist pannkoogitaignas.
Lood
  • 03.05.25, 15:00
Parimad kalakotletid saad värskest haugist
Haug on vimma kõrval meie parimaid kotletikalu. Kui käisid haugi püüdmas ja kala on rohkem käes kui ühe korraga ära süüa jõuad, on tark osa kotletiks teha. Siin on sulle üks aastate eest Ahvenamaal sündinud retsept.
Lood
  • 15.06.22, 12:06
Kala kuivatamisest ja kuivatatud kala säilitamisest
Kevad on aeg, mil katuseräästaste alla ilmuvad kuivama riputatud särgede read. Paar nädalat hiljem, kui kala on parajalt kuiv, tekib enamikel kalameestel üks ja seesama küsimus – kuidas tulemust nii säilitada, et kogu kalalaar jaanipäevaks rääsunud, hallitanud või tillukesi musti putukaid täis poleks.
Lood
  • 28.02.24, 17:30
Ümarmudil tomatikastmes
Meie vetes paksu pahandust teinud ja nüüdseks kindlalt siinses meres kanda kinnitanud inetust kalast saab maitsva aasiapärase roa.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.06.25, 13:49
Merikoivula – koht, kus aeg peatub
Kui tekib tahtmine suvel pere või sõpradega mõnusasti puhata või lihtsalt argimured mõneks ajaks peast välja ajada, on paras aeg telefon välja lülitada ning sõita Soome puhkama ja miks mitte ka kala püüdma. Selleks sobib suurepäraselt Turu saarestikus merekaldal asuv ning eestlastele kuuluv privaatne ja maaliline Merikoivula.
Tagasi Kalastaja esilehele